Duofietsen Deventer

Duofietsen Deventer

Duofietsen Deventer

Verschillende bewoners van wijken en dorpen in de gemeente Deventer die minder of niet mobiel zijn hebben behoefte om met een duofiets een fietstochtje te maken. Er zijn verschillende duofietsen aanwezig in de wijken en dorpen. Sommige zijn van zorginstellingen, andere in gezamenlijk eigendom van een dorp. Ook is er een aantal duofietsen in particulier bezit bij bewoners van kleinere woongroepen.

Wat is een duofiets?

Met een duofiets kun je met twee personen naast elkaar op één fiets rijden. Beide personen kunnen trappen en één persoon stuurt. Sommige duofietsen hebben elektrische trapondersteuning die je op maat kunt instellen. De bijrijder hoeft niet automatisch mee te trappen. Duofietsen is gezond, gezellig en bevordert de sociale contacten.

Waar vind ik duofietsen in de gemeente Deventer?

Op de pagina reserveren is een overzicht te vinden van de duofietsen in de gemeente Deventer en hoe u deze kunt reserveren en welke bijzonderheden er zijn.

Fietsriksja’s

Wilt u liever niet zelf fietsen maar gereden worden? In de wijken Keizerslanden en Colmschate/Vijfhoek staan twee fietsriksja’s van de Stichting Fietsen Alle Jaren Deventer. Ook hierover kunt u meer lezen op de pagina reserveren.